Romträsket

Tillbaka

Romträsket

Författare: Hunter S Thompson
Titel: Romträsket
ISBN:
Antal sidor:
Utgivningsdag:

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Hunter S. Thompsons enda roman – The Rum Diary – nu som storfilm med Johnny Depp!

Redan första kvällen i San Juan hamnar New York-skribenten Paul Kemp på Als Backyard, en kvarterskrog känd för sina hamburgare, romdrinkar och de vilda journalistfyllon som gjort haket till sitt stamställe. De flesta jobbar på Pauls nya arbetsplats, Daily News, en engelskspråkig tidning som kämpar för sin överlevnad i 50-talets Karibien, och där oberäkneliga arbetskamrater, dubbelspelande chefer och våldsamma lokalinvånare gör tillvaron osäker.

När Paul presenteras för kollegan Yeamon vars betagande flickvän Chenault får honom att svettas av lusta så kompliceras tillvaron ytterligare. I ett kokande San Juan fyllt av korruption, galenskap och fylla utspelar sig snart ett komplicerat triangeldrama som, när verkligheten gör sig påmind, leder fram till en oundviklig och våldsam upplösning.

Romträsket (The Rum Diary) är den amerikanske kultförfattaren Hunter S. Thompsons enda roman. Det är en svettig och romindränkt berättelse om lust, avundsjuka och våld bland hårdföra journalister och fifflare i 50-talets Puerto Rico. Romanen har filmatiserats med Johnny Depp och Amber Heard i huvudrollerna och har svensk premiär november 2011.

Sagt om boken:
”Sanslös, fullständigt verklighetstrogen och tragisk. En spänstig, slipad diamant till roman, som lämnar läsaren smått störd och flinande.”
Scotland on Sunday

”Bullrig, skruvad och med bra driv, en shot gonzo med en rom vid sidan.”
San Francisco Chronicle.

”Vild, skarp, arg, cynisk och sarkastisk. En rolig bok som vid en jämförelse kommer att få ditt eget liv att verka tråkigt.”
Scene

Om författaren
Hunter S Thompson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren