Rödhake

Tillbaka

Rödhake

Författare:
Titel: Rödhake
Översättare: Per Olaisen
Genre: Deckare
ISBN: 9789185625475
Antal sidor:
Utgivningsdag: 2007-10-17

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Rödhake vann de norska bokhandlarnas pris år 2000 och korades 2004 till Tidernas bästa norska kriminalroman. 2007 nominerades boken till det prestigefyllda engelska priset Duncan Lawrie International Dagger.

I Oslos nynazistiska kretsar styrs verksamheten med järnhand av någon med kodnamnet Prinsen. Harry Hole misstänker att denne Prinsen finns inom Oslopolisen. Misstankarna bekräftas då hans närmaste kollega mördas.
Under utredningens gång upptäcks en oväntad koppling till ett mörkt kapitel i landets historia – den grupp av norska frontmän som kämpade på Hitlers sida under andra världskriget. Allt tyder på att en av dem är tillbaka, som återuppstånden från de döda, för att hämnas. Denne vålnad skördar offer efter offer i ett helt lamslaget Oslo. Och detta är bara början, för allt tyder på att mördaren kommer att fullborda sitt blodiga verk den 17 maj…

Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren, i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.

”Något så sällsynt som en nordisk thriller som med enkelhet kan konkurrera ut de flesta internationellt kända namnen. Det är helt enkelt en thriller i absolut toppklass!”
Helsingborgs Dagblad

Om författaren

Böcker av författaren