Röda rummet

Tillbaka

Röda rummet

Författare: Per Demervall
Titel: Röda rummet
Genre: Seriepocket
ISBN: 978-91-86969-71-4
Antal sidor: 256
Utgivningsdag: 2012-11-21

Ladda ner omslag

Färgsprakande avslutning på Strindbergsåret!

August Strindbergs genombrottsroman Röda rummet berättar om den unge Arvid Falk som lämnar den trygga ämbetsmannabanan för att bli författare. Vi får följa hans vedermödor i en samhällskritisk berättelse som tar läsaren genom klassamhällets olika nivåer, allt noterat med Strindbergs vassa penna.

För drygt 26 år sedan överförde Per Demervall romanen till en uppmärksammad seriebearbetning. Detta är den kompletta utgåvan. Intentionen då som nu var att göra en så långt som möjligt texttrogen överföring. Professor Bo Bennich-Björkman vid litteraturvetenskapliga institutionen vid Uppsala Universitet anlitades som granskare av det färdiga arbetet. Detta tillsammans med ett omfattande researcharbete av Demervall gav ett resultat som väl representerar Strindbergs roman.

Romanen låter läsaren följa med på en stadsvandring i ett Stockholm som till stora delar är borta i dag. Per Demervall har speciellt för denna utgåva redigerat om serien så den passar för pocketformat. Bilderna lyfts nu fram på ett sätt som i tidigare utgåvor inte varit möjligt. Detta ger både romanen och serien full rättvisa. En serie som verkligen tål att granskas!

Om författaren
Per Demervall

Läs mer om författaren

Böcker av författaren