Röd måne

Tillbaka

Röd måne

Författare: Elisabet Nemert
Titel: Röd måne
ISBN: 978-91-87319-89-1
Antal sidor: 383
Utgivningsdag: 2014-03-24

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatten. Året är 1626 och Ingrid Ingemarsdotter rider i sporrskräck mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv. Då vill man vara inomhus om man är rädd om sin själs salighet. Plötsligt bryts tystnaden av hjärtslitande gråt och trots sin oro stannar Ingrid till vid vägkanten. Där finner hon ett övergivet nyfött flickebarn. Ingrid förstår att en olycklig kvinna har tvingats lämna barnet åt sitt öde och hon tar med sig flickan hem. Trots efterforskningar i bygden lyckas man inte hitta modern och ryktet går att hon är trollens bortbyting. Men Ingrid tar henne som sin egen dotter och döper henne till Indra.

Ingrid som är läkekvinna skänker Indra all sin kunskap om de olika växternas botande egenskaper och redan som liten hjälper Indra sin mor i arbetet med de sjuka som söker hjälp. När Ingrid upptäckter att Indra har läkande händer måste det förbli en hemlighet. När häxjakten sprider sig över landet drabbas även Skokloster och Indra tvingas fly till Stockholm.

Röd måne är en romantisk och fängslande roman om livet i 1600-talets Sverige, om drottning Kristina och den jämnåriga Indra och om hur ödet låter deras vägar korsas.

Sagt om boken:
”Boken pockar på läsning, den för mig in i en rafflande äventyrsberättelse med övernaturliga inslag. Jag måste bara få veta hur det går för den vackra, men fattiga Indra, hittebarnet.”
LitteraturMagazinet

”Alla som gillar Nemert har ännu en gång ett antal förnöjsamma timmar att se fram emot.” DAST Magazine

Om författaren
Elisabet Nemert

Läs mer om författaren

Böcker av författaren