Ringens gåta

Tillbaka

Ringens gåta

Författare: Elisabet Nemert
Titel: Ringens gåta
Genre: Historisk roman
ISBN: 978-91-7579-111-1
Antal sidor: 397
Utgivningsdag: 2015-07-15

Ladda ner omslag

En varm sommardag 1220 är änkan Kristina Minnesköld på väg hem till gården Bjälbo. Hon har rest långt tillsammans med sin hird och två små barn. Plötsligt blir de överfallna av en grupp fientliga män och familjens öde förändras för alltid. Dottern Helena ser hur modern träffas av en pil och befarar det värsta. Hon flyr.

När Helena vaknar upp nästa dag har skräcken fått henne att glömma allt: sin barndom, sin familj och sitt förflutna. Det enda hon minns är sitt förnamn.

Ringens gåta skildrar när ett löst sammanhållet rike under den mäktige Birger Jarl blir ett enat land. Det är en gripande berättelse om grymhet och svek, om makthunger och lojalitet. Och när den största kraften är kärleken.

Ringens gåta är den sjätte fristående delen i serien Släkten.

Sagt om boken
”De som läste böckerna om Arn, av Jan Guillou, och gillade dem kan rekommenderas också denna. Samma tidsepok och väl så spännande.”
Dast Magazine

”En kärleksfull realism … Elisabet Nemert är en gedigen berättare.”
Litteraturmagazinet

”Ett äventyr som är så spännande så att sidorna bara fladdrar fram mellan fingrarna … Betyg 5/5.”
Bloggen Ylva kort och gott

”Serien Släkten fortsätter att fascinera mig och bjuder in läsarna till nya historiska utflykter där gränsen mellan sanning och fiktion suddats ut på ett förträffligt sätt. Och otåligt väntar jag redan på nästa del!”
Bloggen Holavedsbrudar

Om författaren
Elisabet Nemert

Läs mer om författaren

Böcker av författaren