Räfvhonan

Tillbaka

Räfvhonan

Författare: Anna Laestadius Larsson
Titel: Räfvhonan
Genre: Historisk roman
ISBN: 978-91-7579-155-5
Antal sidor: 409
Utgivningsdag: 2016-03-16

Ladda ner omslag

Det är juni 1810 och det brinner en eld på terrassen till det Fersenska palatset. Grevinnan Sophie Piper rör sig oroligt fram och tillbaka, göder elden med brev och avskrifter som under inga omständigheter får hamna i orätta händer. På Stockholms gator hörs pöbeln ryta: De ska hänga räfvhonan i hennes egna tarmar och sedan supera på Haga.
Där förbereder sig drottning Charlotta på flykt. En båt väntar nere i Brunnsviken för att föra henne bort om folket bestämmer sig för att anfalla slottet.

De är båda offer för en omsorgsfullt planerad hatkampanj som dirigeras från Glada tackan. En krog som ägs av Johanna, som en gång kallades Pottungen och var Charlottas tjänsteflicka.

Räfvhonan är den fristående och avslutande romanen i trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna som läsarna tidigare mött i Barnbruden och Pottungen. Det är en berättelse om hat som förgör och kärlek som överlever trots allt.

Sagt om boken
”Kunnigt, med ett drivet språk och en social medvetenhet som bultar under texten. Både rolig och viktig läsning.”
Kerstin Särneö, Tara

”Tidsbilder och atmosfär sitter perfekt, gestalterna är enkla, men levande. Synd, tänker jag när jag läst färdigt, att det här var trilogins sista del. Men man ska ju sluta när det är som bäst, sägs det. Och förhoppningsvis lär Anna Laestadius Larsson återkomma till den svenska historien i kommande böcker.”
Anna Rudberg-W, Östgöta-Correspondenten

”De här böckerna är trots historiska våldsamma händelser, varma och lättlästa … det här är kvinnornas historia, här får männen stå tillbaka … Du behöver inte ens gilla historiska romaner för att älska den här trilogin.”
Sladdertackans bokhörna

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson Ladda ner pressbild
Anna Laestadius Larsson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren