Radhusdisco

Tillbaka

Radhusdisco

Författare: Morgan Larsson
Titel: Radhusdisco
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-32-5
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 2011-05-25

Ladda ner omslag

Radhusdisco är en varm och rolig barndomsskildring där vi får följa Morris genom hela skoltiden, från slutet av sjuttiotalet och in i åttiotalet. En period när filmisar med Zeb Macahan och varma mackor framför Nöjesmaskinen var självklarheter.

Här möter vi Morris föräldrar: mamma som skickar runt Morris bland alla barnfamiljer i bekantskapskretsen för att han ska smittas av påssjuka, pappa som har en förmåga att få det lilla att kännas stort och som berättar om indianer och äventyr.

Morris trivs med kompisarna på lågstadiet, tjejernas favorit Linus, grannen Henke och Ubbe med de nyaste leksakerna och alldeles speciella lekregler. Motvilligt flyttar han till det gula tegelradhuset och en ny skola och en ny tid, mellanstadiet. Men här
finns magister Cliffhanger som berättar historier som ingen annan och nya vänner som han delar både roligt och sorgligt med. På högstadiet blir världen lite större, tjejerna viktigare och drömmen om att få dansa tryckare till True Colors med just den
där speciella tjejen kanske viktigast av allt.

Sagt om boken:
”Det är svårt att inte tycka om Morris, den ständigt grubblande huvudpersonen i Morgan Larssons Radhusdisco. … en lättläst och i det stora hela riktigt underhållande berättelse, där alla som var barn på 70-talet och ungdomar på 80-talet sannolikt kommer att känna igen sig. ”
Paulina Helgeson, Svenska Dagbladet

”Äntligen en barndomsskildring utan våld eller missbruk. … Det är djärvt i dag att skriva en episk roman som inte är full av oöverstigliga hinder. … Vänskapen, kärleken, och den spirande sexualiteten berättas med detaljernas skärpa. … Det är sann berättarglädje, roligt men också sorgligt när det berättas om mobbning …. Morgan Larsson har funnit ett eget bildspråk full av energi och fantasi. … go känsla i magen och ett leende på läpparna.”
Lisbeth Andersson, Östgöta Correspondenten

”Han är både varm och humoristisk och vill man le inåtvänt åt nostalgimarkörerna så missar han varken Rubiks kub eller Duran Duran,, axelvadd eller Falcon Crest. Dialogen är dessutom för det mesta rapp och effektiv och prosan flyter … Morgan Larsson kan skriva, inget snack om den saken.”
Peter Wennö, GT

Om författaren
Fotograf: Karin Törnblom
Morgan Larsson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren