Pythians anvisningar

Tillbaka

Pythians anvisningar

Författare: Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist
Titel: Pythians anvisningar
Genre: Thriller
ISBN: 978-91-86969-70-7
Antal sidor: 384
Utgivningsdag: 2013-01-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Genom självterapi försöker Victoria Bergman komma tillrätta med sitt splittrade inre och i slutet av arbetet återstår bara den starkaste av hennes många delpersonligheter.
Flera händelser i det förflutna har då ställts i ett helt nytt ljus.

Uttrycket Phytians anvisningar syftar på de hänsynslösa regelverk som ledarna i det hemliga pedofilsällskapet Sihtunum i Diasporan skapat. I takt med att Victoria Bergman blir psykiskt friskare kan Sofia ge sin älskarinna Jeanette allt bättre vägledning i jakten på männen som skadat inte bara Victoria för livet, utan även dottern Madeleine.
Upplösningen äger rum på en av nazismens mest beryktade avrättningsplatser, Babij Jar i Ukraina. Och inte heller nu är det lag och rätt som regerar.

Pythians anvisningar är den avslutande delen i trilogin om Victoria Bergman och hennes andra personlighet psykologen Sofia Zetterlund i huvudrollerna.


Sagt om boken:

”Denna trilogi är bland det bästa jag har läst på svenska i krimi-genren. Kanske till och med det bästa.”
Gefle Dagblad

”Välskrivet, intelligent, och bra komponerad, vanvettigt spännande. Just nu finns det mycket lite som kan mätas sig med historien om Victoria…”
ICA-Kuriren (5 hjärtan)

”Fängslande intelligent underhållning på hög internationell nivå. På goda grunder har trilogin Victoria Bergmans svaghet jämförts med Stieg Larssons Millenniumtrilogi. Men där Larsson berättar en klassisk saga om kampen mellan extremt goda och extremt onda människor, sätter Eriksson och Axlander Sundquist kniven rakt i hjärtat på läsaren.”
Kristianstadsbladet

”Ett helt år har vi väntat på upplösningen, och den var värd all väntan. Eriksson och Axlander Sundquist har skrivit en trilogi som man bara inte kan vara utan.” Betyg 5 av 5
Krimifan, Danmark

”Här har jag för första gången i romanform fått förståelse för schizofreni och varför människor utvecklar delpersonligheter. Hur ondska är ett sätt att överleva.”
Folkbladet

Pythians anvisningar är inte en bok man frivilligt lägger ifrån sig när man väl öppnat den.
Arbetarbladet

”Lömskt skimrande mästerverk.”
Dast Magazine

”Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist befäster här sin ställning som några av Sveriges bästa spänningsförfattare.”
Litteratursiden, Danmark

Kråkflickan är den första delen i trilogin om Victoria Bergmans Svaghet. Den andra delen heter Hungerelden och Pythians anvisningar är den tredje och avslutande delen i trilogin. Läs mer om författarna på www.krakflickan.se

Om författaren
Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist

Läs mer om författaren

Böcker av författaren