Pottungen

Tillbaka

Pottungen

Författare: Anna Laestadius Larsson
Titel: Pottungen
Genre: Historisk roman
ISBN: 978-91-7579-091-6
Antal sidor: 446
Utgivningsdag: 2015-03-18

Ladda ner omslag

Det är mars 1792 och Gustav III ligger död på Stockholms slott. På balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket.

På borggården står Johanna som en gång var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om någon vet vad hertigen är kapabel till. I en tid då kopplerskor lurar på krogarna, plitar griper lösdriverskor på gatorna och där de flesta försörjningsmöjligheter är stängda för en ogift mor är Johanna ändå fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bättre liv. Men hur?

Inne i slottets förgyllda salar drömmer hertiginnan Charlotta om inflytande och makt. Tillsammans med sin hovmästarinna Sophie samlar hon tidens vittra fruntimmer i den hemliga kvinnosalongen Blåstrumporna.

I Pottungen får läsarna återknyta bekantskapen med pigan Johanna, hertiginnan Charlotta och grevinnan Sophie från Barnbruden. Det är en berättelse om orättvisor, förtryck och det som förenar oss alla: Längtan efter kärlek och att få styra sitt eget liv.

Sagt om boken
”Författaren lyckas fånga atmosfären både i hovet och på gatan, och jag gillar den feministiska tonen som går genom berättelsen. ”
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

”Dåtidens atmosfär stiger upp från sidorna och sveper in läsaren i 1790-talets Stockholm.” LitteraturMagazinet

”Spännande historisk underhållningsroman … Här blandas fina Stockholmsbilder med tidstypiska detaljer”
Östgöta Correspondenten

”Pottungen är en informativ, spännande och underhållande bok om en fascinerande tid. Man väntar på fortsättningen.”
BTJ

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson Ladda ner pressbild
Anna Laestadius Larsson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren