Porträtt av crackmissbrukaren som ung

Tillbaka

Porträtt av crackmissbrukaren som ung

Författare: Bill Clegg
Titel: Porträtt av crackmissbrukaren som ung
Översättare: Annika Bladh
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86369-92-7
Antal sidor: 256
Utgivningsdag: 2011-10-19

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Varför vill en extremt framgångsrik ung man försvinna? Varför lämnar han sitt framgångsrika arbete på en litterär agentur han själv byggt upp, sviker sin kärleksfulle pojkvän, överger vänner som stått vid hans sida? Orsaken är att han i hemlighet missbrukar crack.

Här får vi möta Bill Clegg, ung, snygg och framgångsrik, men med ett farligt beroende som nära nog höll på att bli hans död. Vi får ta del av hur han dras allt djupare ner i drogträsket, följa kickarna, spänningen och de paranoida mardrömmarna.
Han berättar hur det kom sig att han blev missbrukare, hur spåren leder tillbaka till hans uppväxt. Han skriver, tufft, ärligt och vackert om sitt eget liv i en memoar som inte lämnar någon oberörd.

Sagt om boken:
Porträtt av crackmissbrukaren som ung är en omedelbar klassiker. ”
Andrew O´Hagan

”Bill Cleggs fängslande memoarer är en upprörande, hårresande och otroligt läsvärd berättelse om en man som stiger ner i drogernas helvete. Att Clegg överlevt så att han kan berätta sin historia är förbluffande. Att han lyckats fånga detaljerna i sina erfarenheter med sådan skönhet är ännu mer fantastiskt. Oförglömlig.”
Danielle Trussoni

”Som ’Räddaren i nöden’ på crack. Fast glöm jämförelserna. Läs boken.”
Michael Cunningham

Om författaren
Böcker av författaren