Porr, horor och feminister

Tillbaka

Porr, horor och feminister

Författare: Petra Östergren
Titel: Porr, horor och feminister
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-85625-63-5
Antal sidor: 350
Utgivningsdag: 2008-03-12

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Är alla som säljer sex offer? Är all porr kvinnoförnedrande? Och varför blir den feminist som ställer dessa frågor anklagad för att vara anti-feminist?
Den sexualmoral som ligger till grund för all sexualpolitik, gäller den verkligen alla? Om alla kvinnor har rätt att bestämma över sina liv och sin kropp, måste det väl även gälla en kvinna som säljer sex?

Porr, horor och feministerär en kritisk genomgång av det svenska porr- och prostitutionsmotståndet. Genom ett unikt källmaterial, som bland annat består av samtal under flera år med ett tjugotal sexsäljare, visar Petra Östergren hur ihåliga argumenten är och att debatten har andra budskap och funktioner. Porr, horor och feminister är en stark och tankeväckande bok om svensk feminism och sexualpolitik.

”Det samtal Petra Östergren efterlyser är angeläget. Även om du inte håller med – läs och bli förbannad, läs och ompröva.”
Stockholms Fria Tidning

Porr, horor och feminister skakar om mig som få böcker har gjort, som ingen svensk feministisk bok gjort sedan ’Fittstim och ’Under det rosa täcket’ på 1990-talet.”
Göteborgs Fria Tidning

Om författaren
Fotograf: Orlando G Boström
Petra Östergren

Läs mer om författaren

Böcker av författaren