Pojken som byggde egna världar

Tillbaka

Pojken som byggde egna världar

Författare: Keith Stuart
Titel: Pojken som byggde egna världar
Genre: Roman
ISBN: 9789175792491
Antal sidor: 400
Utgivningsdag: 2017-09-20

Ladda ner omslag

Alex är en ganska vanlig engelsk man i sina bästa år. Han kanske jobbar mer än andra, men någon måste ju betala för villan och bilen. Och det kan ju vara så att Alex jobbar mycket för att slippa vara hemma med Sam, hans autistiske son, och i blickfånget för sin hustru Judy som tycker att Alex är en riktig svikare – och en dålig pappa.

Sam är en ganska vanlig pojke, men med speciella behov. För honom är världen ett pussel som han inte klarar av att lägga själv. Men när Sam börjar spela dataspelet Minecraft öppnar sig plötsligt en ny värld där far och son kan mötas på helt andra villkor. En värld som visar sig vara full av möjligheter till stordåd och nya insikter.

Pojken som byggde egna världar bygger på författarens egna erfarenheter av att ha ett autistiskt barn. Det är en gripande och rolig roman om kärlek, relationer och att övervinna svårigheter.

Sagt om boken:
”En underbar, rörande och riktigt, riktigt bra feelgood-roman.”
Expressen

”Feelgood med hjärna och hjärta. Rekommenderas.”
Johan Zillén, bloggen Bokboxen

”Det må låta enkelt och osa feelgood, men Keith Stuart, som själv har en autistisk son, vet uppenbarligen vad han skriver om och hans berättelse är engagerande.”
Norran

”En sällsynt känsla av äkthet och insikt.”
The Guardian

Om författaren
Fotograf: Ashley Bird
Böcker av författaren