Pojken i hiss 54

Tillbaka

Pojken i hiss 54

Författare: Karin Alfredsson
Titel: Pojken i hiss 54
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-86969-40-0
Antal sidor: 320
Utgivningsdag: 2012-07-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Pakistan
Fullmånen är vit med skarpa kanter när 12-åriga Zubaida smyger ut i ökensanden. Hon vill få en skymt av de vackra jaktfalkarna som kommit till byn med ett schejkfölje för att jaga kragtrappfågel. Men innan hon hinner fram till falktältet blir hon tillfångatagen och inknuffad i jägarprinsens tält. På väg därifrån en stund senare blir hon upptäckt – och i samma ögonblick har hennes familj förlorat sin heder.

Dubai
På väg från en övernattning i öknen kommer mobilsamtalet till Ellen Elgs chaufför. Han är Zubaidas äldste bror och kallas nu omedelbart hem till Pakistan för att återupprätta familjens anseende. Ellen ser sin chaufför blekna, men är alltför upptagen av sina tankar på nattens dramatiska händelser för att reagera. Hon har sett en man bli torterad – och hon har bevis i sin filmkamera…
Ellen vet för mycket, tycker säkerhetspolisen. Kanske kan en kidnappning få henne att tystna?

Pojken i hiss 54 är Karin Alfredssons femte roman. Den har nominerats till Bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2011.

”Spännande och skrämmande verkligt.”
Dagens Nyheter

”Närvaron är total och människoödena gripande. Pojken i hiss 54 går nämligen rakt in i hjärtat”
Östgöta Correspondenten

”Även moralen och dubbelmoralen i Dubai får sina slängar av Karin Alfredsson – vars uttalade mål är att göra oss läsare upprörda. Det lyckas hon utmärkt med.”
Värmlands Folkblad