Passageraren

Tillbaka

Passageraren

Författare: Steffen Jacobsen
Titel: Passageraren
Genre: Thriller
ISBN: 978-91-86369-132
Antal sidor: 300
Utgivningsdag: 2010-02-17

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Under rytande storm kämpar besättningen på kappseglingsbåten Nadir förtvivlat för sina liv medan våg efter våg sköljer över dem. De befinner sig strax söder om Svalbard, ett område vida känt för sitt oberäkneliga väder.
När havet blivit lugnt igen har båten försvunnit i djupet och kvinnan ombord mist livet. De två männen – Jacob Nelle­mann och Axel Nobel – har mirakulöst nog överlevt och lyckats ta sig i land på den närliggande Björnön.

Drygt ett år senare ger sig Jacob Nellemann en tidig morgon ut på jakt vid vännens slott på Själland. Han får snart korn på några rådjur på en äng. Samtidigt gör sig en ­mördare beredd. Det enda ­Nellemann hinner uppfatta är en rörelse mellan träd­stammarna.
Hans kropp hittas några timmar senare i det höga gräset.

Fallet hamnar på kommissarie Robin ­Hansens bord. Denne rutinerade men djupt ­ärrade polis är den bäste inom kåren och han arbetar med egensinniga metoder. Han får snart sina teorier bekräftade. Det rör sig inte om någon jaktolycka som man först misstänkt, snarare har händelsen en koppling till den ödesdigra seglatsen i Norra ishavet. För det finns en person som fortfarande inte har glömt – och inte heller förlåtit.

Sagt om boken:
Passageraren är en frisk fläkt inom dansk kriminallitteratur. … Jacobsen levererar lättsmält underhållning, klart inspirerad av internationella förebilder som Alistair MacLean och Desmond Bagley, men vars danska prägel och stänkande havsvatten får läsaren att sitta klistrad vid boken.”
Berlingske Tidende

”Steffen Jacobsens debutroman börjar som ett lantligt mysterium men blir snart en action­thriller.”
Jyllands-Posten

”Fantastisk debut”
Femina

Om författaren
Steffen Jacobsen

Böcker av författaren