Paradisoffer

Tillbaka

Paradisoffer

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Paradisoffer
Genre: Kriminalroman
ISBN: 978-91-87319-10-5
Antal sidor: 432
Utgivningsdag: 2013-02-18

Ladda ner omslag

Fjärde kriminalromanen om Fredrika Bergman!

En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev på en av flygplanets toaletter. Krav riktas mot både den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas.

Ett av kraven från kaparna är att regeringen ska ompröva sitt beslut att utvisa en man som Säpo bedömt vara en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.

Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen av planet tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet. Fredrika Bergman jobbar temporärt på justitiedepartementet och är inblandad i utvisningsärendet. Hon skickas tillbaka till polisen för att vara kontaktperson mellan regering och polis. Utredningsgruppen får snart klart för sig att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig.

På andra sidan Atlanten inser de amerikanska utredarna att de står inför ett ohyggligt dilemma. Kravet som ställs på den amerikanska regeringen rör ett hemligt fängelse i Afghanistan som kallas Tennyson Cottage. Men vill man verkligen gå kaparna till mötes?

Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat. Och snart är bränslet i planet slut…

Sagt om boken:
”Allra bäst i Sverige: Kristina Ohlssons både svenska och internationella thriller om terrorism och dess grogrund. Spännande rätt igenom, trovärdig ner till varje kommatecken.”
GT

”Kristina Ohlsson har skapat en verklig kriminalthriller som är fylld av spänning och förtvivlan från första till sista sidan. Men även, som den fiktiva berättelse det är, ger en klar bild av räckligheten i det öppna samhället och vilka val både den enskilda människan såväl som stater ställs inför.”
Arvika Nyheter

”Hennes nya roman är ett litet mästerverk i sig, en andlöst spännande berättelse. Paradisoffer är en riktig bladvändare. ”
Gefle Dagblad

”Bladvändare kallas de böcker man bara läser och läser och inte kan lägga ifrån sig. Det här är en sådan bok. ” Aftonbladet, Härligt hemma!

”Helt klart hennes bästa. Proffsigt och välskrivet lotsar Ohlsson mot upplösningen. … Hon tillhör definitivt a-laget i spänningsgenren. Och hon är med på plan som ordinarie. ” Smålänningen

”Kristina Ohlsson kan det här med intrig och att bygga upp spänningen mot ett dramatiskt crescendo. Hur ska det gå, hur ska det gå … Jag måste läsa vidare. ”
Falu Kuriren