På grund av Leon

Tillbaka

På grund av Leon

Författare: Jenny Leeb
Titel: På grund av Leon
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-03-3
Antal sidor: 320
Utgivningsdag: 2009-12-16

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Jenny Leeb är tillbaka med uppföljaren till Grevgatan 22 och Stella & Sebastian!

En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles.
Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare, Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran. Att träffas igen skakar om deras respektive värld. Charmiga Maja och duktiga Angelica – kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.

JENNY LEEB har tidigare gett ut böckerna Grevgatan 22 och Stella & Sebastian. Till vardags arbetar hon som mediastrateg och tv-specialist på en mediebyrå i Stockholm.

Sagt om Jennys böcker:
”Underhållande, skön chicklitt.”
Vecko-Revyn

”Jenny Leeb kan skriva chicklitt som få svenska författare.”
Värnamo Nyheter

”En äkta Sex and the City-skildring som utspelar sig i Stockholms hetaste uteliv kring Stureplan.”
Frida

”Charmiga beskrivningar och en stundtals bitande ironi.”
Nerikes Allehanda

Om författaren
Fotograf: Eva Lindberg
Böcker av författaren