Osynliga händer

Tillbaka

Osynliga händer

Författare: Stig Sæterbakken
Titel: Osynliga händer
Genre: Thriller
ISBN: 978-91-86369-16-3
Antal sidor: 210
Utgivningsdag: 2010-02-17

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

I ett mörkt, regnigt och smutsigt Oslo får den utbrände polisinspektören Kristian Wold i uppdrag att avsluta ett gammalt fall – sökandet efter en försvunnen 14-årig flicka. Utan att komma närmare fallets lösning, inleder han en förbjuden och farlig kärleksrelation med flickans mamma. Nu slits Wold mellan sitt uppdrag som polis och det starka begäret efter Ingrid. Samtidigt kastas de båda mellan hopp och förtvivlan och när utredningen tar en oväntad vändning står Wold inför sitt svåraste beslut någonsin.
Osynliga händer är Stig Sæterbakkens hyllade succéroman där moraliska frågor ställs på sin spets och drivs till gränsen för det uthärdliga. Det är en stark och gripande berättelse som skulle kunna kallas motsatsen till århundradets kärlekshistoria.

Sagt om boken:
”Sæterbakken är en grymt tät stilist.”
Dagens Nyheter

”Mindre än en hårdkokt nattsvart deckare är ’Osynliga händer’ en roman som prövar vår förmåga att förstå och förlåta.”
Svenska Dagbladet

”Det är en skickligt genomförd form som Sæterbakken stöpt denna obehagliga historia om passion och moralisk gränsdragning i.”
Dalarnas Tidning

”Kriminalromaner av det här slaget, med ett starkt och övertygande relationsdrama i botten, gör nästan att man kan förlåta all den skit som publiceras inom genren i övrigt.”
Tidningen Kulturen

Osynliga händer är en mycket stark roman, skriven med ett precist och ekonomiskt språk där vartenda ord har mening och tyngd, där det knappt finns en enda kliché, där den skoningslösa passionen skapar framgången.”
Dagbladet

”En råstark bok.”
Dagsavisen

Om författaren
Stig Sæterbakken

Läs mer om författaren

Böcker av författaren