Östermalmsmorden

Tillbaka

Östermalmsmorden

Författare: Lars Bill Lundholm
Titel: Östermalmsmorden
Genre: Deckare
ISBN: 91-975888-5-7
Antal sidor: 308
Utgivningsdag: 2006-10-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Hon kommer från en fin familj, har gått på de bästa skolorna, varit förlovad med samma kille i flera år och bor på det fashionabla Östermalm i Stockholm. Cathrine Haldeman-Spegel är helt enkelt en typisk överklassflicka. Men plötsligt hittas hon mördad i sin lägenhet, huggen till döds med en jaktkniv. På badrumsspegeln står det, skrivet med läppstift: slyna. Vem var egentligen Cathrine och vad döljer sig bakom Östermalms fina fasader?

Kommissarie Axel Hake blir ansvarig för att leda utredningen. Hake har aldrig känt sig helt bekväm bland människor som har allt. Men nu måste han röra sig i deras miljö för att kunna lösa mordgåtan. Han tvingas bekanta sig med människor han aldrig annars skulle ha träffat, människor som inte drar sig för att göra vad som helst för att få som de vill…

”Lundholm leker skickligt med olika motsatser. Han skildrar ont och gott, rik och fattig, lögn och sanning, svartsjuka och generositet.”
Jury

”Spänningen trissas hela tiden upp och intensiteten i berättandet riktigt glöder.”
Länstidningen Södertälje

”En skildring av ett gediget polisarbete, som avslöjar mindre angenäma sanningar bakom en välrenommerad stadsdels vackra fasader. Lundholm är välkommen tillbaka!”
Borås Tidning

”Bäst är Lars Bill Lundholm som Stockholmsskildrare och han går i föregångaren Stieg Trenters litterära fotspår.”
Nya Wermlands-tidningen

Om författaren
Fotograf: Ten Hooper
Lars Bill Lundholm

Läs mer om författaren

Böcker av författaren