Orkestergraven

Tillbaka

Orkestergraven

Författare: Unni Lindell
Titel: Orkestergraven
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-85625-14-7
Antal sidor: 359
Utgivningsdag: 2007-03-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Ibland måste man helt enkelt genomföra det man bestämt sig för. Inte tveka utan bara göra det. Han skulle mörda henne. Snart skulle hon vara död.

Siv Ellen Blad, tonårsmamma, postkassörska och passionerad violinist, hittas mördad en natt i början av januari. Det tar inte lång tid innan kriminalkommissarie Cato Isaksen hittar möjliga misstänkta. En utflyttad äkta man. En potentiell älskare. Och det har funnits fler män i offrets närhet, män som haft möjlighet att döda och sedan låta sig uppslukas av natten utan att bli sedda.
Men vilket är motivet? Alla uppslag tycks glida som kvicksand mellan Cato Isaksens fingrar, gång på gång hamnar han i en återvändsgränd och får börja om från början.
Och hemma väntar familjen. Hustrun Bente, deras två tonårssöner och så minstingen Georg. Sjuåringen som Cato Isaksen har med en annan kvinna. Barnet som alltid kommer i kläm, pojken med den livliga fantasin.
När Georg börjar tala om farbrorn som hämtar honom på fritids avfärdar hans far det som ännu en låtsasvän. Men så går det upp för Cato Isaksen att den farbror Georg pratar om är den mördare han letar efter.

Orkestergraven är en skakande psykologisk thriller om vad en människa är i stånd till när verkligheten blir för svår att leva i.

Unni Lindell är en av Skandinaviens mest framgångsrika kriminalförfattare. Böckerna om Cato Isaksen är översatta till fjorton språk och har vunnit flera litteraturpriser.

”Se till att du inte har någon tid att passa. Orkestergraven kommer du att läsa nonstop.”
Femina

”En deckare som har det mesta. Väpnade rån, ett blodigt knivmord och knackiga kärleksaffärer.”
Expressen

”En av de bästa kriminalromaner som lagts ut på bokhandelsdiskarna i vår.”
Piteå-Tidningen

Om författaren
Fotograf: Jörn Grönlund
Böcker av författaren