Önska kostar ingenting

Tillbaka

Önska kostar ingenting

Författare: Sara Lövestam
Titel: Önska kostar ingenting
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-7579-150-0
Antal sidor: 354
Utgivningsdag: 2016-02-17

Ladda ner omslag

Kouplan försöker samla hundra burkar om dagen. Pengarna han fick för sin privatutredning i höstas är slut nu, och hans annons på Blocket helt obesvarad. Flest burkar hittar han på Lidingö.

Jenny Svärd är borgarråd och allt utom lättlurad. Därför är det omöjligt att hennes älskarinna kan ha lurat henne på tvåhundra tusen kronor och sedan försvunnit spårlöst. Ändå har det hänt. Hon är förbannad och ytterst generad, och den enda som hör henne är killen som rotar i papperskorgen bakom henne.

Själv påstår han att han i själva verket är privatdetektiv.

Kouplans jakt på Jennys bedragerska leder honom till andra platser och nya sanningar. ”Hämnas”, är Jennys tydliga instruktion. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.

Önska kostar ingenting är Sara Lövestams sjunde roman, och den andra boken om Kouplan.

Sagt om boken
”Det är en välskriven bladvändare, kanske inte så mycket deckare, egentligen, mer en berättelse om att bli sviken och ändå hoppas mot alla odds. Och framför allt om hur det är att leva i ständig rädsla för upptäckt … Rekommenderas!”
Gefle Dagblad

”Sara Lövestam skildrar hans tankar och problem på ett nära sätt. Man lider med Kouplan när han berättar sin bakgrundshistoria och imponeras av hans beslutsamhet när han tar sig an saker. Och han är långt ifrån svart eller vit.”
Barometern

Önska kostar ingenting lever upp till alla förväntningar och dessutom står det klart att det största mysteriet i serien är Kouplan själv … Jag längtar redan efter de ytterligare pusselbitar som bok nummer tre förhoppningsvis kommer med. Och efter det stillsamma gåtlösandet hos Lövestam som är ett fint andrum i genren.”
Skånska Dagbladet

”Det är både en kriminalhistoria och en berättelse om hur kärlek kan vara svår på olika sätt. Och en historia om hur det är att leva som gömd flykting … Det ska komma ytterligare ett par böcker om Kouplan. Jag väntar med spänning.”
DAST Magazine

”En smart och skarp observation av vårt nutida samhälle. Hon har verkligen en makalös fingertoppskänsla med vilken hon placerar sina romaner klockrent rätt i tiden … Jag tycker om Lövestams språk, som till synes är lättsam, men som har så många dimensioner och bottnar … ”
Beas bokhylla 

”En ­angelägen berättelse om könsidentitet och utsatthet.”
Norrköpings Tidningar

”Lövestam rör sig precis rätt i tiden med sina teman och väcker flera intressanta frågeställningar. Böckerna om Kouplan förtjänar en stor och bred läsekrets. ”
Borås Tidning

”Sara Lövestam lever upp till förväntningarna. Med råge … Andra delen har samma underfundiga lätthet, med många bottnar. Det är smart, det är varmt. Historier som aldrig annars berättas, formuleras med en imponerande lätthet.”
Tara