Only young twice

Tillbaka

Only young twice

Författare: Mattias Kling
Titel: Only young twice
Genre: Musikbiografi
ISBN: 978-91-86969-28-8
Antal sidor: 400
Utgivningsdag: 2012-05-23

Ladda ner omslag

Berättelsen om Europe!

Få svenska rockband kan mäta sig med Europes framgångar. Mattias Kling skildrar resan från den stökiga starten (under namnet Force) i stockholmsförorten Upplands Väsby i slutet av 70-talet, via succén med The Final Countdown 1986 och vidare in i rockhistorien.

Bandet sålde över 10 miljoner exemplar av sin största hit som klättrade upp som listetta i inte mindre än 25 länder och slog igenom stort. Totalt har Europe sålt över 20 miljoner album över hela världen. I slutet av 80-talet turnerade de med Def Leppard, spelade med Bon Jovi och Skid Row och sålde miljontals skivor även i USA.

Sedan började svårigheterna. Grungen trängde undan bandet från de stora scenerna, dålig rådgivning fick medlemmarnas ekonomi att gå i botten och många trodde nog att Europe var uträknade. Men så blev det inte alls. 2004 inleddes en lång comeback och idag står liveturnéerna åter som spön i scengolven runt om i världen.

Mattias Kling är hårdrockskribent på Aftonbladet och har följt Europe under flera decennier. Med boken följer även ett unikt bildmaterial signerat Michael Johansson som följt bandet ur kameravinkeln ända sedan de vilda väsbydagarna.

Sagt om boken:
”Jag tror att väldigt få svenskar egentligen begriper hur stora Europe egentligen var när de stod på toppen av sin karriär … Rent innehållsmässigt är det här alltså en guldklimp!”
Bedårande Böcker

”Kling är kung!”
SVT Gomorron

Om författaren
Ladda ner pressbild
Mattias Kling

Läs mer om författaren

Böcker av författaren