Ödets hav

Tillbaka

Ödets hav

Författare: Elisabet Nemert
Titel: Ödets hav
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86067-79-3
Antal sidor: 400
Utgivningsdag: 2010-05-12

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Som genom ett under har Aurora Eken och hennes familj skonats från Digerdöden som härjat på Gotland och som ödelagt hela byar. Hon har haft en lycklig barndom på den välbärgade gården och kan nu börja se fram emot ett gott liv i Visby som hustru åt en tysk förmögen köpman.
Elin Persdotter föddes i den fattiga delen av Visby och när döden skördade hela hennes familj stod hon helt ensam och utblottad. Till slut hittar hon mat och husrum hos Aurora där hon får en tjänst som piga. De båda kvinnorna kommer varandra mycket nära och det är en början på livslång vänskap.
När Gotland invaderas av den danska armén utlöser förräderi och svek en katastrof och livet blir sig aldrig mer likt. Blod färgar marken röd när flera tusen gotlänningar förlorar livet på slagfältet och Aurora och Elin tvingas fly undan kriget. Livet tar nya vägar där svåra prövningar och farofyllda äventyr väntar dem, men också vänskap, tillit och kärlek.

Ödets hav är en spännande och inträngande skildring av livet på Gotland och i Ryssland under 1300-talet, om livets oförutsägbarhet, om civilkurage och mod och kärlekens helande kraft.

Sagt om boken:
”Gillar du historiska romaner är Elisabet Nemerts Ödets hav något för dig!”
Allers

Om författaren
Elisabet Nemert

Läs mer om författaren

Böcker av författaren