Nyckeln

Tillbaka

Nyckeln

Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Titel: Nyckeln
ISBN: 978-91-7579-040-4
Antal sidor: 812
Utgivningsdag: 2014-10-15

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal, men De utvalda får ingen tid att återhämta sig. Snart vänds deras värld upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut, och De utvalda kan bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.

Nyckeln är sista delen i Engelsforstrilogin. Böckerna har gjort stor succé bland kritiker och läsare, och kommer ut i över trettio länder. Den första delen, Cirkeln, nominerades till Augustpriset 2011. Filmatiseringen har premiär 2015.

Sagt om boken:
”Briljant final i magisk trilogi.”
Jonas Thente, Dagens Nyheter

Cirkeln-författarna lyckas i Nyckeln med konststycket att uppfylla alla de förväntningar som de två första böckerna har väckt. … Jag slår ihop pärmarna underhållen, nöjd och med ett starkt magiskt försvar mot samtidens cynism.”
Svenska Dagbladet

”Bergmark Elfgren och Strandberg är så skickliga att de lyckas föra kampen mot apokalypsen i mål på ett både spännande och nytt sätt.”
LitteraturMagazinet

Nyckeln är given julklappsläsning till både tonåringar och vuxna – men räkna med att mottagaren försvinner för omvärlden i några dagar.”
Gefle Dagblad

Om författaren
Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Läs mer om författaren

Böcker av författaren