Nobels testamente

Tillbaka

Nobels testamente

Författare: Liza Marklund
Titel: Nobels testamente
Genre: Deckare
ISBN: 9789185625284
Antal sidor: 454
Utgivningsdag: 2007-06-13

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En mördare i aftonklänning tar sig in på Nobelfesten i Stockholms
Stadshus.
På dansgolvet i Gyllene Salen skjuter hon Nobelkommitténs ordförande
rakt genom hjärtat.
Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat inte som journalist, utan som vittne. Det vänder upp och ner på hela hennes tillvaro. Äktenskapet knakar och hennes anställning hotas.
Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död som utspelar sig genom flera sekler.
Var hon än letar hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den omåttligt rike uppfinnaren som instiftade Nobelprisen och dog en tragisk och ödesmättad död.
Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.

Nobels testamente är den sjätte, fristående romanen om journalisten Annika Bengtzon. Den utspelar sig tidsmässigt direkt efter Den röda vargen.

”Det är mycket och stort, men det flyter fint och just så spänningsladdat som man kan förvänta sig av en erfaren kriminalförfattare. Parallellt löper dessutom en poetisk biografi över Alfred Nobel. Det är en andrastämma som är ett rent intrigverktyg, men den fyller sin plats och pekar på underliggande frågor om etik och ansvar. Och är det någonting Annika Bengtzon har näsa för så är det ansvar och etik.”
Expressen

”Liza Marklund har gjort sin research och använder den i lagom stora doser. Och så skriver hon med det där självklara, lättlästa drivet som gott och väl håller en kvar i hängmattan, alla 450 sidorna.”
Sveriges Radio

”Alfred Nobels berömda testamente är förstås en lysande deckarupptakt. Liza Marklund har alltså ett elegant koncept för sin sjätte deckare. Att ingen har försökt sig på detta ämne tidigare!”
Göteborgs-Posten

BONUS: Innehåller extramaterial om boken och författaren.