Nick & Norahs oändliga låtlista

Tillbaka

Nick & Norahs oändliga låtlista

Författare: Rachel Cohn
Titel: Nick & Norahs oändliga låtlista
Översättare: Hanna Larsson
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-08-8
Antal sidor: 198
Utgivningsdag: 2010-03-24

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Nick:
Jag vet precis vad som kommer att hända och jag vet att jag måste göra någonting – vad som helst – för att förhindra det. Så jag, den halvtrista basisten i det halvdåliga queercorebandet, vänder mig till tjejen i flanell som jag inte ens känner och säger:
”Jag fattar att det här kommer att låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmaste fem minuterna?”

Norah:
Hon kommer rakt emot mig. Nej nej NEEEEEEEEEEEJ. Herregud, jag gör vad som helst för att hon inte ska känna igen mig och börja prata med mig. Pojkvän till undsättning!
Jag besvarar icke-bögens fråga genom att lägga handen om hans nacke och trycka hans ansikte mot mitt.

En natt i New York. Nicks och Norah möts vid midnatt och sedan korsas deras vägar igen och igen. Musik, dans och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten näst intill oändlig.
David Levithan och Rachel Cohn skriver vartannat kapitel och låter Nick och Norah växelvis delge sina, ibland vitt skilda, tolkningar av nattens händelser.

Sagt om boken:
”Det är överjordiskt ljuvt, ett oväntat möte, en natt på stan, ett oändligt samtal, en perfekt låtlista. En mycket bra bok.”
Svenska Dagbladet

”Nick och Norah är briljant. Den får mig att må lika fint som efter en avskuren halvlitersförpackning jordgubbsglass framför en lyckad high school-rulle, den kommer att finnas med länge i mitt hjärta.”
Bokhora.se

”Det är ett briljant och intressant sätt att skriva på, iallafall om det blir ett resultat likt det här. Ömhet, närhet, kärlek, besvikelse, nervositet, den har allt förutom spänning, men den klarar sig utmärkt ändå. Den tar tonårskänslorna på allvar utan att bli töntig.”
Norrköpings Tidningar

”Det är lite ’High Fidelity’ möter ’Sandor slash Ida’ över den här crossoverromanen ’Nick & Norahs oändliga låtlista’.”
Dalademokraten

”En rytmstark story om en enda sömnlös natt, berättad i hetsigt lockande svett-tempo till häftig musik.”
Västerbottens-Kuriren