New Yorks gudar

Tillbaka

New Yorks gudar

Författare: Lyndsay Faye
Titel: New Yorks gudar
Översättare: Jessica Hallén
Genre: Thriller, Deckare
ISBN: 978-91-87319-62-4
Antal sidor: 432
Utgivningsdag: 2013-08-19

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Året är 1845 och staden New York bildar sin första poliskår. Samma år drabbar ”den stora svälten” Irland och dessa två händelser kommer tillsammans att förändra New York för alltid.

Irländaren Timothy Wild jobbar som bartender och drömmer om att spara tillräckligt med pengar för att gifta sig. När en eldsvåda förstör stora delar av nedre Manhattan drabbas han hårt. Hemlös, arbetslös och vanställd ser han ingen annan räddning än att tacka ja till sin brors erbjudande om ett jobb inom poliskåren. Timothy hamnar i det ökända sjätte distriktet. En kväll under sin patrullering stöter han på en blodig flicka som berättar om de begravda kropparna norr om 23d Street.
Kampen för rättvisa kan komma att kosta honom livet.

New Yorks gudar är en hårt slående thriller förlagd till New Yorks ungdom, en stad präglad av etniska motsättningar och sociala skillnader. Det är första boken i en planerad serie om den motvillige polismannen Timothy Wilde.

Sagt om boken:

”Historisk roman, samhällsskildring och krimi i polisromanens form” Arbetet

”Det är sällan man läser en så här bra deckare.” Tidningen Kulturen

”Lyndsay Faye har gjort en grundlig research på New Yorks historia och tecknar en bild av en helt annan stad än den vi känner i dag. Hon har en särskild stil på sitt berättande och bygger upp en klassisk pusseldeckare där hjälten kommer på lösningen innan den berättas för läsaren. Nya Kristinehamns-Posten

”Explosiv ­historisk roman om New York.” Jonas Thente, DN

”Faye har lovat fler böcker om Tim Wilde. Det ser jag fram emot.” Arvika Nyheter

”Top-notch historisk thriller… innehåller inte en, inte två, utan hela tre fantastiska tvister.” Kirkus Reviews 

”En underbar bok. Lyndsay Fayes beskrivning av historiska detaljer är anmärkningsvärda och hennes kunskap om människans karaktär är klockren. Jag var fast från första sidan. Det här är bra läsning!” Michael Connelly

Om författaren
Fotograf: Melinda Caric Ladda ner pressbild
Böcker av författaren