Nedkopplad

Tillbaka

Nedkopplad

Författare: Susan Maushart
Titel: Nedkopplad
Genre: Självbiografisk dokumentär
ISBN: 978-91-86969-59-2
Antal sidor: 256
Utgivningsdag: 2012-09-26

Ladda ner omslag

Hej då tv, internet och mobil! Det här är digital detox!

Under ett halvår ska den iPhone-beroende mamman och journalisten Susan Maushart och hennes tre teknikknarkande tonårsbarn leva nedkopplade. Hon kallar det för ett experiment. Barnen kallar det för tortyr.
Att vara Nedkopplad medför problem, både praktiskt och känslomässigt. Men när bitarna väl börjar falla på plats så sker något oväntat – familjen som tidigare brukade sitta framför varsin skärm och skicka snabbmeddelande till varandra via nätet börjar plötsligt att prata med varandra, spela spel och äta gemensamma middagar, något som var helt otänkbart före Experimentet.
är en underhållande familjeskildring – men också en seriös undersökning av hur vi använder teknik och hur den påverkar våra liv. Nedkopplad skildrar med lika stor del humor som allvar vad det faktiskt innebär att vi idag nästa alltid är uppkopplade. Missa inte berättelsen om hur sex månaders digital avgiftning förändrar fyra personer för alltid.

Sagt om boken:
”En verkligt tankeväckande bok om vad dagens kultur egentligen gör med oss.”
Expressen

Nedkopplad är en rolig bok. Eftersom författaren själv är torsk på elektronik lyckas hon genomföra familjens informationsfasta med ett stort mått av självironi och en stundtals glimrande humor. Det fina är att hon samtidigt berättar något centralt om vår egen tid, något djupt oroväckande.”
Svenska Dagbladet

”Måste-läsning om att koppla ner.”
Skånska Dagbladet

Om författaren
Ladda ner pressbild
Susan Maushart

Läs mer om författaren

Böcker av författaren