Nattsländan

Tillbaka

Nattsländan

Författare: Katerina Janouch
Titel: Nattsländan
ISBN: 978-91-7579-018-3
Antal sidor: 458
Utgivningsdag: 2014-04-21

Ladda ner omslag

När Cecilia vaknar upp på sjukhuset efter att ha drabbats av en mindre hjärtinfarkt, vet hon med isande visshet att hennes liv måste förändras. Det handlar om henne själv, inser hon, om hennes känslor och hennes hälsa. Att gå vidare i äktenskapet framstår som en omöjlighet och trots att drömmen om en familj som håller ihop livet ut går i kras, finns inga andra alternativ.

Men även Cecilias syster Susannas liv genomgår dramatiska förändringar. Systrarna svetsas därigenom samman mer än någonsin. Susanna visar oväntad handlingskraft trots att hon ställs inför sitt livs tuffaste utmaning. Samtidigt som Cecilia kämpar med att komma på fötter och hitta ny balans i livet försöker hon komma tillbaka i sin yrkesroll. Men hon blir ifrågasatt från flera olika håll, och mest ont gör det när hennes egen son vänder sig från henne. Att en mamma vill gå sin egen väg är inte alltid lätt, men måste man verkligen välja?

När Cecilia framåt sommaren återgår till sitt arbete på förlossningskliniken drabbas hennes avdelning av ett hårt slag. Chefsbarnmorskan Tatiana försvinner spårlöst. Och trots att Cecilia verkligen borde lämna ärendet åt polisen, kan hon inte låta bli att engagera sig. Långsamt går sanningen upp för henne – och den är mer skrämmande än någon kunnat tro.

Katerina Janouch har med böckerna om Cecilia Lund vunnit många trogna läsare runt om i landet tack vare sina skildringar av kvinnors liv och vardagens dramatik. Nattsländan är den sjätte delen i romanserien. De fem tidigare heter Bedragen, Systerskap, Hittebarnet, Tigerkvinnan och Modershjärtat.

Sagt om boken:
”Relationsexperten Katerina Janouch har återigen skapat ett spännande vardagsdrama. Prövningar på alla plan återfinns i denna bladvändare. Med professionell finess beskrivs svåra känslor och splittrade tankar i en godhjärtad kvinnas inre.” Allas

”Katerina Janouch skriver med driv och väjer inte för smaskigheter.” Nerikes Allehanda

”Boken är en sträckläsare, jag hade svårt att lägga den ifrån mig, ville bara veta hur det skulle sluta. Den var välskriven som alla Katerina Janouch böcker är. Och jag längtar redan till den sjunde boken om Cecilia Lund.” Kristina Simars bokblogg