Nattpatrullen

Tillbaka

Nattpatrullen

Författare: Sergej Lukjanenko
Titel: Nattpatrullen
Genre: Science Fiction
ISBN: 978-91-86675-24-0
Antal sidor: 480
Utgivningsdag:

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

På Moskvas gator vandrar De andra – ett litet antal personer med övernaturliga krafter, försvurna åt Ljusets eller Mörkrets makter, som samexisterar i en bräcklig vapenvila sedan urminnes tider. Båda parterna håller ett öga på den andra sidans aktiviteter i staden. Anton, som tillhör nattpatrullen, vakar över Moskvas gator och försöker skydda vanligt folk från Mörkrets vampyrer. En natt möter han Svetlana, som bär på en förbannelse vilken hotar hela staden, och Igor, en ung pojke som ännu inte är medveten om sina extraordinära krafter.

De fyra »Patrullen«-böckerna är en säregen blandning av fantasy, vampyrberättelse och horror, och har sålt i miljontals exemplar i Tyskland, Storbritannien och USA. I författarens hemland Ryssland är det här kultboken nr 1, mer framgångsrik än både Sagan om ringen och Harry Potter.
De tre följande delarna heter Dagpatrullen, Skymningspatrullen och Sista patrullen.

Sagt om boken:
»Star Wars möter vampyrerna i Moskva.«
New York Times

»Nattpatrullen är ett epos med exceptionell kraft.«
Quentin Tarantino

”En bok där man ständigt vill veta vad som händer härnäst. För den som fastnat i Patrullenuniversumet återstår nu bara att vänta på de följande tre böckerna”
Svenska Dagbladet

»Så subtilt och charmerande som ingen annan bok sedan Bram Stokers roman om Dracula.«
Süddeutsche Zeitung

»Har ni inte hört talas om Sergej Lukjanenko? Då borde ni lära känna honom! Han är en av de populäraste ryska författarna i dag. Och en av de bästa!«
New York Times

Om författaren
Sergej Lukjanenko

Läs mer om författaren

Böcker av författaren