Någon att lita på

Tillbaka

Någon att lita på

Författare: Hans-Olov Öberg
Titel: Någon att lita på
ISBN: 978-91-87319-48-8
Antal sidor: 239
Utgivningsdag: 2013-12-16

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Västerås den första juni 1987. Världen skrattar åt Sovjetunionen sedan en ung tysk landat ett propellerplan på Röda Torget under flygsäkerhetens dag. Samma ljumma sommarkväll förs en ung flicka in på akuten i Västerås. Hon är svårt misshandlad och våldtagen. Polisen står handfallen och utan spår. Men Någon har hittat flickans dagbok på lasarettgolvet.

Ett par dagar senare landar ett brutalt och utstuderat misshandelsfall på chefen för våldsroteln, Benny Modighs, bord. En lovande fotbollsspelare har hittats bakbunden och kastrerad och det är bara början. Utredningarna av våldtäkten och misshandeln löper parallellt men snart står det klart att Någon ligger steget före polisen. Någon är ute efter att hämnas i en råttans lek med katten.

En intensiv kamp mot klockan tar vid samtidigt som en moralisk fråga ställs på sin spets: är det verkligen rätt att straffa den som straffar sådana som förtjänar det?

Hans-Olov Öberg tar läsaren med på en rapp och ondskefull resa till åttiotalet där mästerligt spunna intrigtrådar med tidstypiska detaljer vävs samman till en angelägen thriller. Någon att lita på är den fristående uppföljaren till kritikerrosade Djävulens Tonsteg.

Sagt om boken:
”Någon att lita på är en kulinarisk läckerhet som håller hela vägen.” VLT

”Att bli förflyttad till 80-talet i musik, mat och mode mm är helt oemotståndligt angenämt.” DAST Magazine

”Hans-Olov Öberg har gjort det igen! Det här är verkligen en bok som det är svårt att lägga ifrån sig. Jag bara måste få veta hur det ska sluta och redan innan jag hade läst ut denna så längtar jag redan efter den tredje och sista boken i trilogin.” Kashayas Bokblogg

”Även den här boken är lättläst och så spännande att jag plöjer igenom den på en dag. Jag kan inte riktigt lägga ifrån mig den eftersom jag hela tiden vill veta mer om vad som ska hända. Varning för sträckläsning!” Bokodyssé

Om författaren
Fotograf: Olof Nauclér Ladda ner pressbild
Hans-Olov Öberg

Läs mer om författaren

Böcker av författaren