Mr Clarinet

Tillbaka

Mr Clarinet

Författare: Nick Stone
Titel: Mr Clarinet
Översättare: David Nessle
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-86675-69-1
Antal sidor: 512
Utgivningsdag: 2011-10-19

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Mr Clarinet är en väldigt spännande och välkomponerad deckardebut av Nick Stone där vi för första gången möter den före detta Miamisnuten Max Mingus.

Efter att ha släppts ur fängelset efter ett sjuårigt straff får den oskyldigt dömde polismannen Max Mingus ett erbjudande han inte kan tacka nej till. Multimiljonären Allain Carver vill att Max ska hämta hem hans son som kidnappats på Haiti tre år tidigare. Mingus vill inte men kan inte tacka nej till lockbetet: 10 miljoner dollar. Men väl på Haiti blir han medveten om att ju närmare sanningen han kommer desto farligare blir det.

Haiti är ett land som lever efter egna lagar och seder – inte minst sätter den skrämmande voodookulturen sin prägel på människors tro och handlingar.
Mr Clarinet är en av de demoner som regerar och han tycks ha mer än ett finger med i spelet och det visar sig att andra barn försvunnit. Vem är egentligen Mr Clarinet och vad har hänt med alla kidnappade barn?

Sagt om boken:
”Stilistiskt ytterst njutbar. En av de mest meningsfulla och tänkvärda kriminalromaner som undertecknad läst.”
DAST Magazine

”Det är en stark debut. Boken sjuder av hämnd, tragedi och undertryckta känslor. Sammantaget är det en skräckslagen kärleksskildring av ett land bortom alla gränser, förklädd till en spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig innan sista sidan är utläst.”
Kulturdelen

Om författaren
Fotograf: Iain Philpot
Böcker av författaren