Mörkertid

Tillbaka

Mörkertid

Författare: Lars Pettersson
Titel: Mörkertid
Genre: Spänningsroman
ISBN: 9789175792545
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2017-11-22

Ladda ner omslag

Det är mörkertid. Den månad då solen inte når upp över horisonten.

I ett skyddsrum på Esranges raketskjutfält gör Nils Mattis ett obehagligt fynd: en människas kropp, bestialiskt styckad. Det faktum att han själv just tjuvskjutit en älg håller honom från att kontakta polisen vilket väcker misstankar när polisen ändå upptäcker att han varit där. Återigen får åklagare Anna Magnusson rycka in och försvara familjen.

På polishuset nere i Kiruna försöker Melker Grundström ta ställning till det problem med renstölder som den lokala polisen år efter år slingrat sig undan. Nu ska han dessutom ta hand om utredningen av den döde i skyddsrummet. Melker använder de korta dagarna till att försöka reda ut vem den döde egentligen är och varför han blivit så brutalt mördad. När han äntligen tror att han lyckats identifiera mannen, kompliceras situationen betydligt av att man hittar den döde från skyddsrummet en gång till. Den här gången i sin egen lägenhet, skjuten i huvudet med ett grovkalibrigt vapen.

Mörkertid är en isande thriller om konflikter och motsättningar i ett litet samhälle norr om polcirkeln dit vintersolen aldrig når.

Sagt om boken:
Jag undrar bara när hans romaner blir till spelfilm. Så starka och bra är hans berättelser.”
Norrbottens-kuriren

”det centrala är ändå den långsamma, vackra berättelsen om huvudpersonerna”
Lotta Olsson, DN

”Lars Pettersson är […] en mästare på att fånga människors vanliga liv och de vackra miljöerna.”
Skånska Dagbladet

Om författaren
Ladda ner pressbild
Lars Pettersson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren