Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

Tillbaka

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

Författare: Jonas Jonasson
Titel: Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)
Genre: Komedi Roman
ISBN: 9789175791661
Antal sidor: 309
Utgivningsdag: 2016-05-18

Ladda ner omslag

Johanna Kjellander lämnar predikstolen för gott under burop från sin församling. Nå, yrkesvalet var ändå aldrig hennes. Hon skyller på pappa och Gud i lika delar.
Per Persson lever ett torftigt liv efter att farfar slarvat bort den förmögenhet som nu borde varit hans. I stället är sonsonen en uselt betald receptionist på ett tredje klassens hotell.
Den bortjagade prästen möter av en slump receptionisten på en parkbänk. Båda är lurade på tillvaron och de har inga problem med att luras tillbaka när möjligheten uppstår. Och det gör den – i mötet med Mördar-Anders.

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) är Jonas Jonassons tredje roman efter världssuccéerna med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Analfabeten som kunde räkna. Som alltid synliggör Jonasson mänsklighetens tillkortakommanden och förvandlar dem till humor. Han tillåter sina läsare att skratta, le och må bra – samtidigt som han bjuder in den som vill till en djupare tanke

Sagt om om boken:
”Lika galen som Hundraåringen! ”
Hemmets Veckotidning

”En härlig och tänkvärd berättelse.”
Lena Jonsson, Skaraborgs Allehanda

”Det är roande, lite underfundigt och en gnutta tänkvärt.”
C. Lundh, Mariestads-Tidningen

”Jonasson har lyckats packa in sin smärta i tillräckligt glättat papper för att den ska kunna tjäna som guldgruva, men den är fortfarande omisskännlig. Om den här boken skrivits i en annan tonart, och valt stickspår in i komplikationerna i stället för runt dem, hade den kunnat bli ett rekviem över mänsklig, futil strävan, värdigt en plats i Hedengrens skyltfönster, allra minst. Men litterär schlager med underton av spleen och neuros är en konstform i sin egen rätt, och när jag skakat av mig all ekonomisk avund måste jag tillstå att det är en tämligen infernalisk sådan: Den påminner oss om alltings omöjlighet och vår egen desperation, just när vi satt oss tillrätta för att bara ha det lite trevligt.”
Martina Montelius, Expressen

”Att knäskålar krossas och armar bryts gör inte stämningen mindre puttrig – men här finns också allvarsammare teman att begrunda. Fans bör snarast lösa biljett till äventyret. ”
Jenny Lindh, M-Magasin