Mord för mord

Tillbaka

Mord för mord

Författare: Simon Kernick
Titel: Mord för mord
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-86369-97-2
Antal sidor: 384
Utgivningsdag: 2010-11-24

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Femtusen dollar för några timmars arbete – det är vad den tidigare legosoldaten Max Iversson erbjuds av nattklubbsägaren Roy Fowler. Det enda han behöver göra är att agera säkerhetsvakt vid ett möte med några ”affärsmän”. Erbjudandet är alltför frestande för att tacka nej till eftersom Iversson behöver alla inkomster han kan få. Tillsammans med två kollegor beger han sig till den övergivna industrifastighet där mötet ska äga rum. Men någonting går snett och det hela slutar med ett fruktansvärt blodbad där två av Iverssons män mister livet.

På andra sidan staden arbetar kriminalinspektör John Gallan med ett svårlöst fall. En av Fowlers dörrvakter har avlidit efter ett oförklarligt ormbett. Men när ledtrådarna äntligen börjar dyka upp så är det i sällskap av döda kroppar och Gallan inser snart att han är en gigantisk mordkomplott på spåren. Samtidigt fortsätter Iversson oförtrutet jakten på gärningsmännen som dödade hans kollegor. Ovetandes om varandra närmar sig de bägge männen en förödande konfrontation. Frågan är om någon av dem kommer levande därifrån …

Mord för mord är lika spännande och hårdkokt som Simon Kernicks tidigare böcker och här tar han med oss till Londons undre värld.

Sagt om boken:
”Min nya favoritförfattare Simon Kernick är tillbaka med sin tredje deckare på svenska. Kernick skriver som vanligt lättläst och osminkat och har man väl börjat läsa är man snabbt inne i handlingen och vill ogärna släppa boken innan man läst klart.”
Hallads Nyheter

”Jag älskar den här boken. Den håller högt tempo, är hård och tuff, och far fram genom Londons undre värld likt en racerbåt på Themsen.”
LEE CHILD

”En överlägsen och originell thriller.”
SYDNEY MORNING HERALD

”Den brittiske författaren Simon Kernick uppvisar alla tecken på en
stor talang.”
PUBLISHERS WEEKLY

”Kernicks lovordade Handel med döden var en av 2002 års bästa kriminaldebuter, och denna bok visar att det inte var en enstaka lyckoträff. Rekommenderas starkt!”
Sunday Canberra Times

Om författaren
Simon Kernick

Läs mer om författaren

Böcker av författaren