Modershjärtat

Tillbaka

Modershjärtat

Författare: Katerina Janouch
Titel: Modershjärtat
Genre: Roman
ISBN: 978-91-87319-19-8
Antal sidor: 447
Utgivningsdag: 2013-04-22

Ladda ner omslag

Här är femte delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund!

En allvarlig olyckshändelse drabbar Cecilia Lunds familj. Mormor Sonja blir påkörd utanför sitt hem och lämnas liggande ensam på gatan. Cecilia och systrarna Susanna och Maria turas om att vaka vid hennes sida på sjukhuset, tillsammans med sin mor Christina. De är alla utom sig av oro. Vem kan vara så hjärtlös och feg och köra på en gammal kvinna?
Sakta kryper den oväntade sanningen fram: ett brott som varit fördolt i decennier är på väg att uppdagas och de få vittnen som kan berätta om det som hände måste tystas till varje pris. Och den sista av dem är Sonja …

Samtidigt försöker Cecilia hitta balansen mellan sitt arbete som barnmorska och livet som mamma och hustru. Den nya familjemedlemmen skapar oro i rutinerna för såväl syskon som resten av släkten. Cecilia känner sig splittrad i sin nya tillvaro som fembarnsmor och hon ställs även inför starka känslomässiga utmaningar. För kärleken minskar inte när livet förändras. Den ändrar bara karaktär. Men vad händer när Modershjärtat hotar att sprängas i tusen bitar?

Modershjärtat är den femte delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund. De fyra tidigare heter Bedragen, Systerskap, Hittebarnet och Tigerkvinnan.

Sagt om boken:
”Ni som väntat på att få läsa vidare om Cecilia Lund, som i Modershjärtat utsätts för både fysisk och psykisk press, blir inte besvikna och ni som är nya läsare undrar varför ni inte läst henne tidigare.”
1,6 miljonerklubben

”En verklighetstrogen, varm och underhållande roman med samtidigt mycket spänning och mystik. Bra sommarläsning för den som vill hålla det emotionella intellektet vid liv.” Östgöta Correspondenten

”Jag är förtjust i hela romanen Modershjärtat och läser den med stort nöje.”
Borås Tidning