Mirakelmannen

Tillbaka

Mirakelmannen

Författare: Jonas Moström
Titel: Mirakelmannen
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86067-80-9
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 2011-05-25

Ladda ner omslag

Den femte romanen i Jonas Moströms kritikerrosade serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

När kriminalkommissarie Johan Axberg blir kontaktad av sin gamla barndomsvän Mattias Molin, som vädjar till Johan att han ska besöka honom, tvekar han in i det sista. Det är första dagen på den påtvingade tjänstledigheten och han har annat att tänka på. Men när Mattias säger att han har något viktigt att berätta om olyckan då den så kallade Mirakelmannen Chris Wirén drunknade under en fisketur, väcks hans intresse. Wirén var chef för Symfonikliniken, ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka för skyhöga belopp.

Johan Axberg beslutar sig för att åka tillbaka till den lilla byn Bråsjö som han inte besökt sedan barndomen. När han kommer fram gör han en chockerande upptäckt och förtvivlad beslutar han sig för att ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död.

Mirakelmannen är den femte romanen i Jonas Moströms kritikerrosade serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

Sagt om boken:
Mirakelmannen har alla ingredienser som en bra deckare behöver. En bok man inte släpper i första taget förrän man vet hur upplösningen blir.”
Länstidningen, Östersund

”Hög spänningsfaktor… Jonas Moströms femte deckare i Sundsvallsmiljö ger vad vi kan kräva och förvänta oss av att en bok ska underhålla, ge spänning och redovisa tempen på det samhälle vi lever i.”
Dagbladet , Sundsvall

”Bilden han målar upp av miljöer och hur sammanlänkade människor är på gott och ont i ett lite samhälle är klockren. … Johan Axbergs förtvivlan och ilska över att inte få fram sanningen, även om han tro sig veta den, känns äkta. Hans snåriga liv på hemmafronten gör honom mycket mänsklig. Jonas Moström har mejslat fram en karaktär som både är en tuff och lite förvirrad – på ett trovärdigt sätt … ”
Sundsvalls Tidning

”Berättelsen grep tag i mig och jag försökte få chans att sjunka ner ensam med boken så fort tillfälle gavs”
Kulturbloggen