Mios blues

Tillbaka

Mios blues

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Mios blues
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-149-4
Antal sidor: 389
Utgivningsdag: 2016-02-17

Ladda ner omslag

Var är Mio?

Vad hände egentligen på Mios dagis den där sista dagen? Mot sin vilja har Martin Benner dragits in i jakten på den försvunne fyraåringen. Så länge barnet är borta, kommer inte den hänsynslösa maffiaorganisationen att lämna honom i fred. Desperat följer Martin upp de få spår som finns.

Men Mios försvinnande är inte Martins enda problem. Han måste också bringa klarhet i vem som försöker sätta dit honom för mord som han inte begått. Han blir allt mer paranoid för var dag som går. Vem kan följa honom så nära utan att själv bli synlig?

Jakten på sanningen ställer honom inför ett ohyggligt dilemma: Kan han rädda både Mio och sig själv? Eller krävs ytterligare offer för att Martin Benner ska få ro?

Mios blues tar vid där den dramatiska thrillern Lotus blues slutade.

Sagt om boken
”… en direkt uppföljare till Lotus blues som kom i höstas, och den är skriven i samma lite hårdkokta, ironiska stil. De dramatiska händelserna avlöser varandra i rasande fart, ingen och inget är som man först tror. ”
Allers

”Mios blues är ett skickligt komponerat verk, där den förutsägbart häpnadsväckande upplösningen ändå föregås av psykologiskt trovärdiga reflektioner.”
Göteborgs-Posten

”Med skicklig hand leder Ohlsson läsaren vidare mot finalen … Jag är imponerad över upplägg, språk och dialoger. Kristina Ohlsson har på relativt kort tid lagt sig i omkörningsfil, trampat gaspedalen i botten och med råge kört om betydligt mer namnkunniga svenska ”deckardrottningar”. För mig lirar hon i den yppersta svenska eliten vad gäller att producera högoktaniga thrillers.”
Mariestads-Tidningen

”Mios blues är en otroligt välskriven och makalöst spännande deckare. Jag var som trollbunden av hela historien, kunde knappt släppa boken och läste ut den på bara två (helg)dagar. En riktig bladvändare och en av de bästa deckare jag läst den senaste tiden.”
Lottens bokblogg

”Det är svettigt och nervöst att läsa. Men underhållande. Språket är rappt och effektivt. Kärvt nästan, och humoristiskt ibland. Det bjuds snarare på psykologisk spänning än ren action.”
Västerviks-Tidningen

”Uppenbart glädjefylld lek med den klassiskt hårdkokta stilen … Totalt gillar jag ändå Kristina Ohlssons lilla tvåböckersserie – den är uppfriskande och underhållande.”
Skånska Dagbladet