Minns mig som en ängel

Tillbaka

Minns mig som en ängel

Författare: Kristina Appelqvist
Titel: Minns mig som en ängel
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-071-8
Antal sidor: 411
Utgivningsdag: 2015-01-14

Ladda ner omslag

På vackra Bjertorps slott möts ett sällskap för att utse den författare som ska tilldelas ett prestigefullt pris. Men inget blir som de tänkt sig. Morgonen därpå hittas en av medlemmarna död under märkliga omständigheter. Plötsligt förbyts den trevliga samvaron i en mardrömslik jakt på en oberäknelig mördare som tycks vara ute efter fler offer.

Litteraturforskaren Helena Waller dras allt längre in i ett kusligt morddrama som tycks ha egendomliga beröringspunkter med Svenska Akademien, en gammal kärlekshistoria, en okänd opera och den danska författarinnan Karen Blixen.

Sagt om boken
”Kristina Appelqvist skriver en bok i den genre som kallas ”förtjusande mord” och hon gör det fyndligt. ”
Östran

”En blandning av kärlek, intriger, avundsjuka och Nobelpris ger oss en deckare där slutet överraskar även en van deckarläsare.”
Lokaltidningen

”Kristina Appelqvist är skicklig på att bygga karaktärer. Minns mig som en ängel vimlar av vanliga människor, fyllda av hopp, tvivel och hemligheter. Det är befriande friskt. … alltid underhållande på ett puttrigt vis. Och på slutet faller alla pusselbitarna på plats, inte en enda har kommit bort.”
Dagens bok

”Kristina Appelqvist har ännu en gång lyckats med att skriva en spännande kriminalroman. … Boken är en bladvändare och det är svårt att lägga den från sig.”
Bokparet

”Trots det ruskiga anslaget är tonen genomgående småputtrig och trevlig, i makligt tempo förs läsaren fram mot en välfunnen upplösning. Kristina Appelqvist Minns mig som en ängel är alltså feelgood i kvadrat …”
Dala-Demokraten

”Gillar du Morden i Midsomer, Maria Lang eller Agatha Christie kommer du att tycka om denna deckare. … Jag ser redan fram emot andra delen.”
Allas

”De som läst författarens tidigare böcker och gillar dem kommer att gilla den här minst lika mycket.”
DAST Magazine