Min kamp

Tillbaka

Min kamp

Författare: Karl Ove Knausgård
Titel: Min kamp
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86675-34-9
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 2011-05-25

Ladda ner omslag

”Jag tycker att Min kamp är strålande.”
Dagens Nyheter

Min kamp är Karl Ove Knausgårds mäktiga självbiografiska roman. Första delen inleds med en svepande beskrivning av varje människas slutpunkt, döden. Det är runt detta ofrånkomliga faktum boken kretsar, från barndom till vuxenhet.

I centrum står en far som i hela sitt liv agerat onåbar och omöjlig att förstå. När Karl Ove får beskedet om faderns död inleds ett sorgarbete som sätter hela minnet på spel. Det som följer är ett hårt uppvaknande och en begravning av en far han aldrig kände.

Min kamp är en av de senaste årens mest omdiskuterade böcker. Den har belönats med prestigefulla priser och vållat en debatt långt utanför hemlandet Norges gränser. Romanen kommer att ges ut i sex fristående band, varav detta är den första delen.

Sagt om boken:
”Mästerlig”
Arbetarbladet

”Man slukar Min kamp”
Hallandsposten

”Omtumlande och totalt uppslukande”
Göteborgs-Posten

”En av de fräschaste, mest upplivande skildringarna av processen från liv till död jag läst på ett tag, och när jag är klar med den har jag glömt alla betänkligheter jag hade innan; när volym två, tre, fyrafemsex dyker upp är jag med.”
Dagensbok.com

”Starkt om att överleva livet.”
Skånska Dagbladet

”Det här är en mångfasetterad bok. Man kan kalla den bildningsroman, psykologisk roman, uppgörelseroman eller – åtminstone delvis – essäroman där Knausgård reflekterar över döden och livet, konsten och diktandets villkor. … Återstår bara att säga, att det var längesedan jag läste en sådan gripande smärtans bok, en bok som kompromisslöst står upp till kamp mot inre demoner.”
Borås Tidning

”Vissa stycken är så fruktansvärt briljanta.”
Magnus Utvik, Gomorron Sverige SVT

”Här finns ett flyt och en berättarförmåga av ett slag som man högst sällan träffar på, men också en knivskarp analys av skeenden och händelser, nästan så där i förbigående. Samtidigt finns där hela tiden en äkthet och uppriktighet som är så stark att det nästan gör ont. Det är faktiskt riktigt, riktigt bra. I sina stunder bland det bästa jag läst.”
Värmlands Folkblad

”Själv längtar jag redan till nästa bok, till fortsättningen på den än större berättelsen.”
Nerikes Allehanda

Om författaren
Karl Ove Knausgård

Läs mer om författaren

Böcker av författaren