Memento Mori

Tillbaka

Memento Mori

Författare: Elias Palm
Titel: Memento Mori
ISBN: 978-91-87319-75-1
Antal sidor: 432
Utgivningsdag: 2013-11-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Det var sekreteraren på den rättsmedicinska avdelningen som tog emot budet. Stanken mötte henne först när hon rivit bort tejpen och öppnat kartongen. Hon hade just tagit emot och kvitterat ett mänskligt huvud.
Rättsläkaren Ella Andersson tillsammans med polisen försöker förstå den makabra försändelsen. Huvudet är vanställt av förruttnelse men kulan i skallen vittnar om en våldsam död. Medan polisen prioriterar identifieringen av huvudet riktar Ella sitt intresse mot den egna organisationen.

Ett nedlagt ärende väcker hennes uppmärksamhet och bakom den byråkratiska fasaden anar hon kopplingar till organiserad brottslighet. Ingen tycks längre gå säker inte ens den rättsmedicinska avdelningen som lamslås när det står klart vem huvudet tillhör.

Memento mori är Elias Palms tredje deckare om rättsläkaren Ella Andersson, efter Corpus delicti och Causa mortis. Det är en otäckt spännande berättelse om vad som händer när till och med rättsväsendet sviktar.

Sagt om boken:
”Elias Palm kan vara den nya stora kriminalförfattare som Sverige så väl behöver”
Tidningen Kulturen

”Den är välskriven, och den gastkramande spänningen börjar när ett paket levereras till den rättsmedicinska avdelningen. … Spänningen hålls uppe, från början till slut!”
LitteraturMagazinet

”Bra! Fortsätt så här Elias!”
Dast Magazine

Om författaren
Böcker av författaren