Mellan rött och svart

Tillbaka

Mellan rött och svart

Författare: Jan Guillou
Titel: Mellan rött och svart
ISBN: 978-91-7579-026-8
Antal sidor: 431
Utgivningsdag: 2014-06-16

Ladda ner omslag

Första världskriget är förbi. Återhämtningen till ett bättre liv tar sin tid men snart råder optimism och framåtanda, inte minst i det moderna drömsamhället Saltsjöbaden hos den växande släkten Lauritzen. Tillsammans med sina båda bröder har Lauritz, den äldste av dem, givit sig in i byggbranschen. De vill lägga grunden till en ny värld.

Brodern Oscar ansvarar för Lauritzenföretagens filial i Berlin och skapar högfunktionella tyska bostadsområden, allt enligt den nya arkitekturen. Även den tredje brodern, Sverre, befinner sig i Berlin. Med sin entusiasm röner han stora framgångar som en av reklamtecknandets pionjärer.

Ingen ser faran. Tyskland skall resa sig på nytt och i hela Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Men nya politiska vindar blåser och hittar sin väg även in i familjen. Den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska växer sig allt större.

Mellan rött och svart är den tredje delen i romanserien Det stora århundradet.

Sagt om boken:
”Jan Guillou kan konsten att få till en romanintrig som fångar läsarens intresse. Det bevisar han ännu en gång med den nya romanen.”
Östgötacorrespondenten

”Med gott humör och schvung gestaltar han huvudpersonernas möjliga strategier och handlingsalternativ (…) tråkigt har man sällan när man läser Guillou.”
Svenska Dagbladet

”Jan Guillou skriver fram sin förundran inför den goda viljans svaghet i mötet med ondskan. Det ska bli intressant att se hur han fortsätter med detta tema i nästa del av serien.”
Sydsvenskan

Att läsa Jan Guillous bok är som att se en film från tiden efter första världskriget. Så levande beskriver han personer, stämningar och miljöer. (…) Mellan Rött och Svart är en omskakande och spännande läsning.”
Nerikes Allehanda