Med Stalin som Gud

Tillbaka

Med Stalin som Gud

Författare: Magnus Utvik
Titel: Med Stalin som Gud
Genre: Självbiografisk dokumentär
ISBN: 978-91-86969-55-4
Antal sidor: 320
Utgivningsdag: 2012-09-26

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Tre tonår i en kommunistisk sekt.

Vad får den sjuttonårige Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige?

Magnus Utvik söker idag – nästan trettio år senare – svaren på dessa frågor. Med Stalin som Gud är berättelsen om hur Magnus blev förförd av extremismen och hur hans engagemang slutligen ledde till katastrof.

Sagt om boken:
”En skakande bok, samtidigt både rörande och tänkvärd.”
SvD

”Fantastiskt bra!”
Boktipset

Med Stalin som Gud belyser sekterism och enögdhet, och de personliga tragedier som blir följden, och det är en berättelse som träffar mig rätt i hjärtat.”
Hallandsposten

”Utvik lyckas visa hur en dogmatisk organisation eller sekt hjärntvättar sina medlemmar och får vem som helst att göra vad som helst. Att han dessutom kan berätta sin historia så gripande gör boken än mer läsvärd.”
Arbetaren Zenit

”Det är en välskriven och tragikomisk historia om hur en ung idealist sugs in i en destruktiv tillvaro där horisonterna blir allt snävare och universum reduceras till några kamrater i samma skygglappsförsedda sekt.”
SvD ledarblogg

Om författaren
Ladda ner pressbild
Böcker av författaren