Med Hitler till slutet

Tillbaka

Med Hitler till slutet

Författare: Heinz Linge
Titel: Med Hitler till slutet
Översättare: Øyvind Vågen
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86675-80-6
Antal sidor: 256
Utgivningsdag: 2011-11-23

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Hans insikter bidrar till fascinerande läsning, som utan tvekan är lika fängslande idag som när den först publicerades.”
Failure Magazine

Heinz Linge spenderade tio år av sitt liv i Adolf Hitlers tjänst. Han började sitt arbete som Führerns personliga betjänt 1935 och fanns vid hans sida mer eller mindre dygnet runt fram till dennes död i Berlin 1945. Linge var bland de sista att lämna bunkern och även den som fick till uppgift att avlägsna Adolf Hitlers och Eva Brauns kroppar.

Då Linge var ansvarig för allt som rörde Adolf Hitlers hushåll, får vi här en detaljerad inblick i de dagliga rutinerna, hans arbetsgivares hälsa och humör, samt i privatlivet med Eva Braun. Författaren själv säger att endast Eva stod Hitler närmare under denna tid. Heinz Linge beskriver även de högt uppsatta nazistledare som befann sig i Hitlers närmaste krets, såsom Rudolf Hess, Albert Speer, Martin Bormann, Joseph Goebbels, Joachim von Ribbentrop, med flera.

Denna självbiografi utkom 1980 i Tyskland och har aldrig tidigare getts ut på svenska. Med Hitler till slutet innehåller förord av den svenska författaren och historikern Bengt Liljegren, samt ej tidigare publicerade bilder ur Münchens stadsbiblioteks fotoarkiv.

”Det mest skrämmande med Med Hitler till slutet är hur den visar att Hitler kunde vara ganska charmig – en till synas vanlig kille, eller åtminstone så vanlig som någon som dödade miljontals människor kan bli. Av intresse för alla som söker mer insikt i det dagliga livet för ett av historiens monster.
Library Journal

Om författaren
Böcker av författaren