Mästare, väktare, lögnare, vän

Tillbaka

Mästare, väktare, lögnare, vän

Författare: Christoffer Carlsson
Titel: Mästare, väktare, lögnare, vän
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-146-3
Antal sidor: 478
Utgivningsdag: 2016-01-20

Ladda ner omslag

Det lilla samhället Bruket, i juni 2014. Hoppet om en fridfull midsommar krossas när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort efter en längre sjukskrivning.

Bruket är en märklig plats och döljer fler hemligheter än man först tror. I takt med att en händelse avlöser en annan växer något större än sanningen om ett grovt brott fram.

I en annan tid och en annan värld är det Stockholm och 1984. Två poliser ser sin stora chans i skuggorna av ett tillslag, men en ung journalist är fast besluten att avslöja deras hemlighet. De möts en kall natt i november och efter det finns ingen återvändo.

Mästare, väktare, lögnare, vän är den tredje och fristående delen om Leo Junker, och ett storslaget kriminaldrama om kärlek, vänskap, svek och skuld.

Sagt om boken
”Författaren, och tillika doktorn i kriminologi, skriver korta, effektiva, och spännande kapitel som gör att det är lätt att läsa mer än man tänkt för stunden. Jag rekommenderar mer än gärna boken till alla vänner av goda kriminalromaner.”
Mariestads-Tidningen

”En bok med många bottnar och komplex intrig, men framför allt en vacker, välskriven och sorgsen bok om Sverige, om svek och misslyckanden och försoning.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Hans serie om Leo Juncker talar direkt till mitt deckarnördiga hjärta – välskriven, lekfull, kärleksfull mot genren men också med en ambition att säga något om vårt samhälle … En av årets mer intressanta deckare och väl värd en läsning.”
Skånska Dagbladet

”En spännande historia där gamla hemligheter flyter upp till ytan.”
Ölandsbladet

”Allt knyts ihop och allt får nya förklaringar steg för steg: romantrilogin hänger samman, ibland intill otrolighetens gräns. Det är skickligt genomfört och jag anar en genrekunnig lekfullhet både i boktitlarna (nog påminner till exempel årets titel om John le Carrés ”Tinker, Taylor, Soldier, Spy”) och i intrigdetaljer … Carlsson är även i år en av de mest egensinniga och intressanta svenska författarna i genren.”
Bo Lundin, Sydsvenskan