Magikernas land

Tillbaka

Magikernas land

Författare: Lev Grossman
Titel: Magikernas land
Översättare: Helena Sjöstrand Svenn & Gösta Svenn
Genre: Fantasy
ISBN: 978-91-7579-130-2
Antal sidor: 444
Utgivningsdag: 2015-11-18

Ladda ner omslag

Quentin Coldwater har förlorat allt. Han har blivit utkastad ur Fillory – det hemliga och magiska landet från hans barndoms drömmar som han en gång härskade över. Utan något att förlora återvänder han till Brakebills College.

Men man kan inte fly från sitt förflutna, och det dröjer inte länge förrän det kommer ikapp honom. Samtidigt har de magiska barriärer som skyddar Fillory börjat falla samman, och barbarer från norr har invaderat landet.

Tillsammans med Plum, en lysande ung magiker med en mörk hemlighet, ger sig Quentin ut på en slingrande resa genom den sjaskiga magiska undergroundscenen. Men alla vägar leder tillbaka till Fillory, och Quentin tvingas välja mellan att våga möta sina värsta rädslor eller offra allt.

Magikernas land är en nervkittlande roman och en sagolik berättelse om kärlek och försoning som på ett magnifikt sätt avslutar trilogin om Magikerna, och därmed befäster trilogin som ett av de stora verken inom den moderna fantasygenren. Magikernas land gick direkt upp som etta på New York Times bästsäljarlista, när den släpptes i USA.

Sagt om boken
”Oväntat roligt. Fantasy för vuxna tryfferad med drypande ironi.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Litterär perfektion, för dem som växte upp med att testa hållbarheten på baksidan av garderoben.”
Erin Morgenstern, författare till Nattens cirkus

”Kasta mobilen i närmaste önskebrunn och isoleringstejpa ytterdörren mot vättar, försäljare och andra störningsmoment. Magikernas land är magnetisk och kräver din fulla uppmärksamhet.”
Gregory Maguire

”En elegant skriven sista del . . . Magikerna-trilogins fans kommer bli nöjda.”
Publishers Weekly

”En djupt tillfredsställande avslutning på den bästsäljande fantasytrilogi.”
Kirkus Review