Madeleine

Tillbaka

Madeleine

Författare: Kate McCann
Titel: Madeleine
Översättare: Nils Larsson
Genre: Sann historia
ISBN: 978-91-86969-86-8
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2012-03-02

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Fortfarande saknad, ännu försvunnen.

Den tredje maj 2007 försvann Madeleine McCann från ett hotellrum på badorten Praia da Luz vid den populära portugisiska Algarvekusten.
Vad händer när den värsta sortens mardröm blir sann, när ens barn försvinner spårlöst och inte kommer tillrätta? Kate McCann berättar sin historia om vad som hände kvällen när Madeleine försvann och de förtvivlade åren efteråt. Det är en berättelse som inte lämnar någon oberörd.

I maj 2013 är det sex år sedan Madeleine McCann försvann. Men sökandet fortsätter och så länge hennes döda kropp ännu inte hittas lever hoppet om att hon ska återfinnas, någonstans, vid liv.

Sagt om boken:
”Beslutet om att publicera denna bok har varit väldigt svårt och det har fattats med tungt hjärta. Anledningen till att jag skriver är enkel: jag vill en gång för alla bidra till sanningen …
Att skriva dessa memoarer medför en öppen redogörelse för mycket privata, intima och känslomässiga aspekter ur våra liv. Det är inte lätt för mig att dela dessa med främmande människor, men om jag inte gjorde det fullt ut så skulle jag känna att jag inte gav boken möjlighet att visa upp hela bilden.
Allt som vi har ägnat oss åt under de senaste fyra åren har utmynnat i frågan om det på något sätt har kunnat hjälpa oss att hitta Madeleine. När svaret på den frågan varit ja, eller om det finns minsta chans, så kan vår familj klara av vad som helst.
Det som här följer är en mycket personlig redogörelse och det är inget jag ber om ursäkt för …
Inget är viktigare än att finna vår lilla flicka.”
Kate McCann, maj 2011

”Det här är en otroligt gripande bok. Och viktig.”
Smålands-Tidningen

”Intressant och gripande läsning.”
UNT

”Mardrömmen och mediedrevet.”
Sydsvenskan

Om författaren
Böcker av författaren