Luften är fri

Tillbaka

Luften är fri

Författare: Sara Lövestam
Titel: Luften är fri
Genre: Kriminalroman
ISBN: 9789175792392
Antal sidor: 384
Utgivningsdag: 2017-07-19

Ladda ner omslag

Kouplan har blivit hemlös. Allt han äger finns nu i hans ryggsäck, och han måste hitta en plats som skyddar mot både regn och gränspoliser. Det är tufft, inte det ultimata tillfället att ta ett nytt uppdrag. Å andra sidan behöver han pengarna.

I en villa i Bromma bor en kvinna, som misstänker att hennes man, Håkan, är otrogen. Ett rutinuppdrag för en detektiv – men ju mer Kouplan upptäcker, desto mer förstår han att detta handlar om något helt annat. Något värre.

Samtidigt som han nystar upp de alltmer mystiska trådarna kring Håkans förehavanden, försöker han reda upp sitt eget liv. Snart får han söka asyl igen och röra sig fritt på gatorna – men det är inget mer än en andningspaus.

Luften är fri är en spännande och gripande berättelse om ett fall och en människas kamp för ett riktigt liv. Det är Sara Lövestams tredje bok om Kouplan.

Sagt om boken:
”Oerhört välskriven, engagerande och originell.”
Expressen Söndag

”Hon blir bara bättre, Sara Lövestam, när hon skriver om Kouplan … det som engagerar i boken är ju hans kamp för överlevnad … Här finns insiktsfulla skildringar av de medmänniskor som ser och hjälper, och de andra som tittar bort.”
Gefle Dagblad

”Mer än fallet i sig är bokens spänning knuten till Kouplan och hans kamp med det mesta … Lövestam har en förmåga att öppna sina berättelser för både vuxna och unga läsare, så även denna gång. Historien är uppfriskande normbrytande och bärs fram av ett rättvisepatos och en brinnande vrede över senare års kraftiga devalvering av vissa gruppers människovärde.”
Göteborgs-Posten

”Luften är fri är välskriven och trots det lugna tempot präglas den av ett driv som gör det svårt att lägga boken ifrån sig. Lövestam skapar spänning med hjälp av små medel, vilket inte är det lättaste, och Kouplan är en detektivgestalt som inte liknar någon annan – varken nu eller tidigare – på den svenska deckarscenen.”
Crime Garden