Lögnarna

Tillbaka

Lögnarna

Författare: Per Grankvist
Titel: Lögnarna
Genre: Fakta
ISBN: 9789175791593
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2016-05-25

Ladda ner omslag

Varje dag ser vi hur andra människor poserar, lägger på filter och korrigerar texterna tills uppdateringarna i sociala medier blir precis som de vill ha dem, som de vill att vi ser dem. Har sociala medier rentav förändrat hur samhället i stort förhåller sig till lögner eller har det alltid varit så här?

Lögnarna är en tänkvärd och underhållande bok av samtidsanalytikern Per Grankvist som handlar om hur och varför andra människor ljuger. Trots att alla vet att det är fel att ljuga verkar så många ändå göra det, och förvanska sanningen på olika sätt, om stort och smått.

I boken finns många exempel på hur och varför kända och okända människor ljugit i olika sammanhang, från vita lögner och politiska lögner, till offentliga hemligheter och otrohetsaffärer. Det bidrar till att man förstår att lögnerna inte är så svartvita som vi tror, vilka till­ fällen när det är smart att ljuga, vilken drivkraft som egentligen ligger bakom alla lögner och, inte minst, hur lögnarna kan avslöjas och hanteras, både i vardagen och i sociala medier.

PER GRANKVIST är skribent, expert på hållbarhet och etik och fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Han har liknats vid en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell och i Lögnarna blandas populärkultur, idéhistoria, resonemang och vardagsetik på ett underhållande sätt som ger nya oväntade perspektiv på hur vi kan förhålla oss till både lögnen och de som ljuger för oss. Tidigare har Per skrivit de kritikerrosade böckerna Engagemang och CSR i praktiken.

Om författaren
Fotograf: Anna Hållams Ladda ner pressbild
Per Grankvist

Läs mer om författaren

Böcker av författaren