Livet

Tillbaka

Livet

Författare: Keith Richards
Titel: Livet
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86675-41-7
Antal sidor: 560
Utgivningsdag: 2011-07-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Keith Richards berättar sin historia!

Som gitarrist och låtskrivare i Rolling Stones skapade Keith Richards låtarna som skakade världen, och han levde – och lever fortfarande – den ursprungliga rock n roll-livsstilen.

Nu berättar äntligen huvudpersonen själv om sitt stormiga liv. Hur han var besatt av att lyssna på skivor med Chuck Berry och Muddy Waters, lärde sig att spela gitarr och bildade band tillsammans med Mick Jagger och Brian Jones. Om när Rolling Stones blev berömda och om de ökända knarktillslagen som förtjänade honom bilden som fredlös folkhjälte. Hur han skrev odödliga riff, som de i Jumping Jack Flash och Honky Tonk Women. Om kärleken till Anita Pallenberg och om Brian Jones död. Om skatteflykten till Frankrike, ihärdiga turnéer över USA, isolering och missbruk. Om kärleken till Patti Hansen. Om det bittra uppbrottet med Mick Jagger och hur de så småningom blev sams igen. Om äktenskap, familj, soloalbum och Xpensive Winos, och ”the road that goes on forever”.

Sagt om boken:
”Det är fängslande läsning som bjuds…Keith Richards lyckas väldigt väl. Sida efter sida, minne efter minne, detalj efter detalj skalar Richards av det som har varit hans extraordinära liv.”
Göteborgs-Posten

”Berättande som berör”
Dagens Nyheter

”Fascinerande läsning. Men ’Livet’ är inte bara en bok för de redan frälsta. Man behöver inte ens ha lyssnat på musiken eller kunna historien för att sugas in i Richards historia… Det är en bok som inte bara berättar legenden om hur The Rolling Stones blev världens största rockband, utan också om London på 60-talet. En magnifik tidsskildring som är gripande utan att bli sentimental.”
Expressen

Om författaren
Keith Richards

Läs mer om författaren

Böcker av författaren