Lewismannen

Tillbaka

Lewismannen

Författare: Peter May
Titel: Lewismannen
Översättare: Charlotte Hjukström
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-096-1
Antal sidor: 303
Utgivningsdag: 2015-07-15

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. Undersökningen visar att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.

Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.

Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förflutna

Sagt om boken
”Peter May är en av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!”
MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT

”Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset.”
LOTTA OLSSON, DN

”En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.”
THE INDEPENDENT

”Lewismannen är en ovanligt välskriven, berikande spänningsroman som håller läsaren i ett fast grepp från första till sista sidan.”
TIDNINGEN KULTUREN

Om författaren
Böcker av författaren